Kollektion: Weingut Schweizer
Daniel Schweizer startede sin egen vinproduktion i 2014 med en ambition om at lade vinene arbejde i deres egen retning, frem for at tvinge en bestemt stil ned over dem. Daniel lægger derfor mange kræfter i marken hvor dyrkningen sker lidt anderledes end ellers.
Fundamentet for Weingut Schweizers vine er de 3 hektar frodige og vilde vinmarker omkring Stetten am Heuchelberg (mellem Stuttgart og Heidelberg). Markerne dyrkes efter biodynamiske principper og mere end halvdelen af jorden dyrkes ikke længere med traktor, men udelukkende med heste eller i hånden. Dermed kommer vinmageren meget tættere på vinens livsbetingelser.
Arbejdet med vinene foregår så skånsomt som muligt for jorden og al arbejde er selvfølgelig økologisk. På et tidspunkt opstod der et ønske om at inddrage heste i arbejdet på vingården og det der begyndte som et projekt i 2016 er nu en integreret del af markarbejdet og tilblivelsen af vinene fra Weingut Schweizer. Jordbearbejdningen i disse vinmarker foregår hele året rundt ved hjælp af hest og plov. De firbenede partnere bruges også under høsten. Denne form for dyrkning giver et meget mere direkte forhold til jorden, hvor man mere intensivt lærer den at kende og derfor kan dyrke den mere skånsomt. På sigt skal alle marker omlægges til hestearbejde. Selvom denne form for dyrkning er meget mere tidskrævende, bekræfter druernes kvalitet hvert år på ny, at denne tilgang er umagen værd.